Eerder deze avond kon ik een interview versieren met één van onze bekendste dichters. Ik las dit weekend met veel plezier één van zijn bundels en trok vol verwachting richting interview. Het werd een gesprek dat ik wegens een volgende afspraak naar mijn zin te vroeg moest afronden. Ik had al lang informatie genoeg voor het artikel, maar sommige mensen zijn zo rijk (en dat bedoel ik dus figuurlijk) dat je ermee kunt blijven praten.

Toen ik het had over zijn laatste bundel, haalde hij die boven en kreeg ik die zomaar cadeau. Toen het ging over wat hij zijn tijdschrift noemt, maar wat een zesmaandelijkse uitgave is van heel wat recente gedichten, legde hij het laatste nummer, noem het maar een boek, bovenop de bundel. Toen ik het had over zijn kinderen, haalde hij een bundel boven waarin zowel gedichten van grote dichters als foto’s die zijn oudste zoon maakte, staan. Toen ik het had over een vrouw die ik leerde kennen via de cursus literaire creaties en die op haar 60e welverdiend debuteerde met een bundel, haalde hij nog een bundel van verzamelde gedichten boven, waar één van haar gedichten in opgenomen was en legde deze bovenop de stapel.

“Voor jou,” zei hij alsof hij zoiets iedere dag deed. Ik kon niet geloven wat hij gezegd had en hij voegde eraan toe : “neem maar mee.” Met een dikke stapel puur genot trok ik naar mijn volgende afspraak.

Op zo’n momenten prijs ik mezelf nog gelukkiger dan anders dat ik de kans kreeg artikels te schrijven, al is het dan ‘maar’ voor een huis-aan-huis-krantje.

Ik kijk ernaar uit me te verdiepen in de poëzie, maar eerst moeten er nog dringend artikels geschreven worden.