Even tijd om uit te blazen na een paar drukke en bewogen dagen.

Vrijdag kwam een vriendinnetje van oudste dochter spelen wat een groot succes was. ‘s Avonds kwam dan een ‘vriendinneke’ van mij met haar man en zoontjes langs om ijs te leren maken. Binnenkort geeft ze een groots verjaardagsfeest voor de man des huizes en ze is druk in de weer om dessertrecepten te sprokkelen. Omdat de diepvries hier toch boordevol gevuld is, mocht ze van mij alle ijs meenemen naar haar eigenste huis. Wat meteen ook beter is voor mijn kledingmaat.

Gisterennamiddag brachten we onze dochter(s)(tjes) naar een andere lieve ex-collega maar nog altijd vriendin waar ze haar twee dochtertjes al speelkameraadjes aantroffen. Zoontje vond meteen zijn gading in een elektrische tractor waar hij enkel vanaf kon gejaagd worden door hem met een emmer koud water te overgieten. Aldus oudste gastdochter die maar liefst vier maand ouder, bijna vier jaar dus, is dan hij en dus veel beter geplaatst om met de groene vierwieler over het gras te rijden.

‘s Avonds kon zoontje tot zijn grote voldoening terecht bij oma en opa op de boerderij. Mama en papa trokken naar de stad op zoek naar een hapje wat we dan nog niet meteen vonden. Daarna vereerden we de bioscoop met een bezoekje. We grinnikten en (glim)lachten om het wedervaren van ‘The sisters of loVVVe’ in Meisjes. Omdat de laatste weken al zo hectisch waren en er nog heel wat op het programma staat, trokken we, na een laatste glas weer huiswaarts.

Vandaag slaagde ik er wonderwel in een deel van het Himalaya-strijkgebergte te reduceren tot een Mont Blanc. Geen applaus nodig dankuwel.

Deze namiddag trokken vader en zoon zich terug voor een uitgebreide siësta terwijl moeder, voor de verandering, erop uit trok.

Niet ver, maar wel heel plezant. Op ons eigenste dorpsplein, vertrok de heksenwandeling. De verteller loodste ons met heel wat verhalen doorheen de heksentuin, smalle voetgangersweggetjes en stoffige weggetjes in adembenemende landschappen. Bij een heksenbiertje werd de vertelling beëindigd. Althans, terwijl mijn medewandelaars op een terras met een heksenbiertje nog rustig nagenoten voor ze het laatste stukje zouden wandelen, verliet ik hen. De zusjes moesten nog afgehaald worden bij de ex-collega en nog altijd vriendin die een beetje ver woont.

We werden er hartelijk onthaald, kregen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld en de kinderen amuseerden zich kostelijk. Net als hun ouders trouwens.

Bij thuiskomst wachtte ons nog een verrassing. Tot vandaag hadden we één poes. Een poes met een steeds dikker wordende buik. Net voor we thuiskwamen, had poes in haar eentje enkele jongen geworpen. Later deze avond kwam er nog ééntje bij.

En na dat alles ben ik toch wel heel erg moe, maar ook heel erg tevreden.